VIIIª DUEXTREM D'AMPOSTA

El Club BTT Montbike d'Amposta va organitzar, el passat diumenge 12 de juny, la vuitena edició del Duextrem “Lo Coll Llarg”. Aquesta prova és un “4 en 1” ja que organitza quatre activitats per muntanya: duatló cross, cursa de BTT, cursa per muntanya i marxa. En total hi ha 8 modalitats possibles, segons les distàncies a cobrir o les edats dels participants. L'epicentre del Duextrem, com ja fa anys, està ubicat en plena muntanya, a 4 Km d'Amposta, a la finca Cabiscol - Temps de Terra.

El duatló cross, que és la prova que dona nom a l'activitat “Duextrem” també coneguda com “duo”, consistent en una cursa per muntanya de 12 Km i 670 metres de desnivell positiu, una cursa de BTT de 21 Km i 670 metres de desnivell i per acabar un altre sector de cursa per muntanya, aquest més curt, de 4 Km i 120 metres de desnivell. El primer sector, de trail, coincidia amb el recorregut de la marxa, el recorregut del sector BTT coincidia amb la cursa curta de la Xallenger, mentre que el darrer sector es feia al voltant de la finca Cabiscol.

Amb una participació baixa, 85 trailrunners van participar a les diferents categories de la cursa per muntanya. Els que havien compartit sortida amb els duatletes, van ser els corredors del trail que arribats al quilòmetre 5,5, al corral de Cedrilles van dirigir-se a la font d'Andara, i des d'aquí per una forta pujada, van passar pel molló dels Tres Termes. Una lleugera, baixada els portà al primer pas per Mata-redona des d'on se seguia pel sender dels Rosegadors fins a la font de Burgar, des d'on resseguint el GR92 es pujava fins a Mata-redona. Continuant uns 500 metres es deixava el GR per a passar per la font de les Fontanelles, remuntaven fins a La Rueda i tornaven a baixar a la font de Burgar. Una baixada ràpida els portà fins al cocó de Jordi des d'on tocava pujar fins al pla de la Galla per a retrobar el GR92 seguint-lo fins al barranc del coll Llarg, on seguien el mateix itinerari que el duatló fins a la línia d'arribada.

El primer en completar el recorregut, amb 2:02:54, va ser el líder el Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, Mustapha Basiyd (UEC Tortosa) que amb aquesta nova victòria es consolida al capdavant del circuit ebrenc, el segon classificat va ser Víctor Mestre (Club Atletisme Terres de l'Ebre, 2:05:55) i el tercer en arribar va ser Aleix Arrufat (A.E. Lo Passador, 2:06:34). En dones va guanyar clarament la líder del Circuit, Marta Paulino (BTT Montbike) amb un temps de 2:37:53, seguida per Ana Belén Balagué (UEC Tortosa, 3:00:13) i Diana Garcia (UEC Tortosa, 3:05:15).