VIIè. KMV de ROQUETES

Roquetes va celebrar aquest passat dissabte la 7a edició del KM Vertical i la 5a Fira Expotrail. Organitzat per Trail Roquetes, el KM Vertical, puntuable al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre, va donar per tancada la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Al voltant de la 1 del migdia, la delegada d'esports a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny, l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, regidors del municipi i el president de l'entitat organitzadora, Albert Segura, van ser els encarregats d'inaugurar l'Expotrail, que en aquesta edició, en lloc de celebrar-se al pavelló firal com era habitual, es va ubicar al Pati dels Til·lers del Centre Cívic de Roquetes.

Al llarg del matí, els 160 participants (repartits en sis categories) van anar recollint els dorsals i els qui van voler van dinar al ja tradicional Pasta Party que van preparar els nombrosos voluntaris del Trail Roquetes.

A les 15.30 h va arrencar des de Roquetes l'autocar amb la primera tanda de corredors fins a la Caramella, punt d'inici de la prova i a partir de les 16.15 h van començar a sortir de forma individual i esglaonada per tal d'evitar possibles taps.

Començava així el KM Vertical amb un recorregut de 6 quilòmetres d'ascens i un desnivell positiu de 1.363 metres fins arribar al punt més alt de Caro i, a diferència de l'any passat, en què la boira es va fer persistent durant tota la prova, enguany es va imposar el sol i la forta calor, el que es feia evident en la cara dels corredors, sobretot durant els primers quilòmetres de la cursa.

Iu Escolà, del Centre Excursionista Rubí, es va proclamar guanyador absolut del KM Vertical amb un temps d'1 hora i 25 segons. El segon lloc del podi va ser per al corredor del Patxanguerus d'Alforja, en Lluisma Mas (1 hora, 1 minut i 23 segons). Adrià Duarri, del Centre Excursionista Súria, va completar el podi amb un crono d'1 hora, 1 minut i 40 segons.

Gemma Colomé, del Centre Excursionista Refagarí de la Sénia, va ser qui va fer el millor temps en dones (1 hora, 15 minuts i 34 segons), revalidant la victòria aconseguida en l'edició 2015 del KM Vertical. El segon i tercer lloc van ser per a Maria Beltran, de La Llebra Alpesa (1:18:21) i Sofia Garcia, del 2xu Spain – windxtrem (1:19:31), respectivament.