VIIª MARATÓ LA FAGEDA

Aquest passat diumenge, organitzada pel Centre Excursionista Refalgarí, es va celebrar amb èxit una nova edició de laMarató de la Fageda, prova puntuable al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre i com a novetat d’aquesta setena edició, puntuable també a la lliga Firehawk de curses per muntanya. Finalment van ser 185 corredors (161 homes i 24 dones) els que van completar els 42 km de recorregut i un desnivell acumulat positiu de 4.920 mts.

Eren les 7.30 h quan es donava el tret de sortida des del pavelló esportiu de la Sénia en una jornada marcada pel fort vent que no va deixar de bufar durant tota la cursa, que va exigir un esforç extra als corredors.

Javier Heras, del Club Centre Excursionista Serres de Mestral, va ser el primer a creuar la línia de meta, amb un temps de 4:07:53. Poc més d'un minut és el que va tardar Àlex Izquierdo a entrar al pavelló poliesportiu amb una marca de 4:08:58.
El tercer lloc se'l va endur el corredor de la UEC Tortosa, Mustapah Basiyd, que després d'aquesta prova es manté com a líder del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre.

Fanny Barreda va revalidar el títol de l'edició 2015 amb un temps de 5:15:18, per davant de Marta Paulino (que encapçala la classificació del Circuit de les Terres de l'Ebre) amb un temps de 5:44:41 i de Maria Beltrán amb un temps de 5:49:02.

La cursa per a les categories cadet i júnior i la marxa competitiva va arrencar a les 9 del matí. A la cadet, amb un recorregut de 12 km i 1.140 md+ hi van participar 4 corredors i a la júnior, amb 15,42 km i 1.200 md+, 7 corredors. La marxa “Pujada a Pallerols” compartia el mateix recorregut que la prova junior i la van completar un total de 147 participants.

Després de la prova de la Sénia hi haurà uns dies des descans per a les proves del Circuit, ja que aquest dissabte es celebra la segona edició d'Estels del Sud. La propera cita serà el dilluns 16 de maig als Reguers amb la 7a edició de la Cursa del Vent.