VIª ULTRA TRAIL DE LES FONTS I IXª CURSA DE LES FONTS

La VIª Ultra Trail de les Fonts de Xerta va acollir aquest passat cap de setmana al voltant de 470 corredors entre totes les modalitats. Un any més, la participació va ser alta, tot i haver un descens considerable a l’edició passada. Al poble de Xerta van acudir corredors d’arreu de Catalunya, i també de l’estat espanyol.

Com en edicions passades, la Ultra Trail va consta d’una prova dividida en tres etapes: el divendres la nit, “La Nocturneta; el dissabte, l’etapa reina el “Trail”, i el diumenge la mítica “Cursa de les Fonts”, sisena prova puntuable per al Circuit de les Terres de l’Ebre. A més a més, no van faltar els circuits juniors i cadets, els quals van compartir recorregut.

En la primera etapa “La Nocturneta” amb 23km i 350m de desnivell positiu, considerada una cursa molt ràpida, van ser Albert Viñau amb un temps de 1h37’59’’ i Judit Francin amb 2h09’59’’ els primers en creuar la primera meta del cap de setmana.

A les 6h del matí de dia següent es va donar el tret de sortida al “Trail” amb 70km i 4000m de desnivell positiu, cursa amb autosuficiència i que recórrer els millors paratges de Paüls, Prat de Compte, Alfara de Carles i Xerta. Amb un temps de 8h17’48’’ va ser el Roger Viñas, corredor de l’Ultra, qui es va imposar en categoria masculina, i Mercedes Arcos amb una quarta posició de la general amb 8h40’33’, marcant així un nou rècord de l’etapa en categoria femenina.

L’última etapa va arribar el diumenge a les 8h del matí, cursa puntuable per al circuit ebrenc. La majoria dels corredors, ja amb 93km a les cames, i els corredors inscrits a l’etapa havien de superar els 27km i 1650m de desnivell positiu, una cursa llarga i exigent on predominen els corriols. Els més ràpids van ser Mustapha Basiyd, carrera que el col·loca líder del circuit juntament amb Lluisma Mas, i Marta Paulino, líder femenina, amb uns temps de 2h34’24’’ i 3h15’20’’ respectivament.

Pel que fa a la classificació general de l’Ultra Trail disputades les tres etapes, els més regulars i alhora els més ràpids i vencedors de la sisena edició varen ser Roger Viñas amb un temps acumulat de 13h05’59’’ i Judit Francin amb 17h34’19’’. Cal destacar la participació dels Ministres de les Fonts els quals van tornar a ser finishers i per tant ja porten sis edicions seguides acabant la Ultra Trail de les Fonts, aquests són: Carlos Ferrer, Xavi Gilabert, Angel Niñerola, Jose Ramon Puchades i Joan Zaragoza.