IIIª CURSA DELS BIBERONS AL PINELL DE BRAI

IIIª CURSA DELS BIBERONS AL PINELL DE BRAI

El Pinell de Brai va celebrar aquest passat diumenge la III Cursa dels Biberons, una cursa puntuable dintre del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. La cursa va tenir lloc en modalitat seminocturna.

La cursa l'organitza l'Associació Esportiva Cota 705 la qual fa una valoració molt positiva de la participació ja que s'ha mantingut el nivell de participants d'edicions anteriors: 114 participants en les modalitats de cursa (absoluta, júnior i cadet) i 120 participants a la marxa no competitiva.

A les 20.00h del vespre va donar-se el tret de sortida de la cursa absoluta i de la cursa júnior. La cursa absoluta amb 22 km i 1300md+ se la va endur en categoria masculina Mustapha Basiyd de la UEC Tortosa (2:11:13), seguit de Josep Benaiges de l'AE Trail running Cabrafeixet (2:13:52) i Nestor Altaba  (2:14:44). Pel que fa a la categoria femenina la primera posició va ser per Ragna Debats del C.Esp. de muntanya La Cameta Coixa (2:23:32), seguida de Gemma Colomé (2:36:07) i de Marta Paulino (2:47:44).

La cursa júnior amb 15 km i 750md+ va ser per Francesc Barrena de AE Cara Nord (1:39:49), Salvador Bertomeu de AE Cara Nord (1:43:48) i Guillem Trilla (2:13:56).

Finalment, pel que fa a les modalitats competitives, la cursa cadet amb 12 km i 482md+ se la va endur Jordi Vidal del Club Patxanguerus d'Alforja (1:12:33), Nil Piñol (1:18:39) i Eric Lleti (1:20:25). En categoria femenina Aida Accensi (2:02:52).

La quarta prova era la marxa no competitiva, en aquest cas compartia recorregut amb la cursa cadet i cal destacar els 120 participants.

Un dels trets distintius d'aquesta cursa és que vol ser un homenatge a la Lleva del Biberó i transcorre punts històrics de la Batalla de l'Ebre. És per això que enguany s'ha tornat a comptar amb el Grup de Recreació Històrica de Faió i alguns recreadors pinellans. Així doncs, els corredors s'han pogut trobar representacions de soldats a la sortida i en dos dels punts més emblemàtics del recorregut; la Vall Closa i la Punta Alta. A més a més, durant el dia s'ha dut a terme una recreació històrica a la Plaça de la Vila per part d'una altra associació del municipi; l'Associació Escarritxaülls.

La sortida, com sempre espectacular, ja que ha tingut lloc altre cop des de dintre de la Catedral del Vi.  Un dels canvis més rellevants d'enguany és que els corredors han passat a la sortida per dintre del nucli antic del Pinell pujant fins a la Plaça de l'Esglèsia, després cap al Castell i, finalment cap al mirador de les cases penjades.

Tots els corredors han valorat molt positivament la prova així com l'organització i els serveis prestats. A la sortida de la cursa s'han aplegat més d'un centenar de pinellans a animar als corredors, cosa que ha fet que l'ambient fos immillorable.

Associació Esportiva Cota 705


Compartir a les xarxes socials


Comentaris

Has d'estar connectat per poder comentar les notícies
De moment ningú ha comentat aquesta notícia
[[comment.user.firstname]] [[comment.user.lastname]]

[[comment.user.firstname]] [[comment.user.lastname]] [[comment.created_at | date:"dd/MM/yyyy 'a les' HH:mm"]]

[[comment.comment]]

Categories

Facebook