Festa de cloenda dels circuits de curses per muntanya i canicròs de les Terres de l'Ebre

Festa de cloenda dels circuits de curses per muntanya i canicròs de les Terres de l'Ebre

Divendres passat, 24 de novembre, es van cloure oficialment el 10è Circuit de curses per muntanya i el 2n Circuit Canicross de les Terres de l'Ebre, amb la festa final que enguany va acollir el teatre la Llanterna de Móra d'Ebre. Organitzadors, participants i acompanyants van aplegar-se en un acte que va començar pocs minuts després de les 8 del vespre amb l'actuació musical de Manu Ruiz i Lluís Capdevila.

Els encarregats de conduir l'acte van ser Manel Sanahuja i Paula Espinach, membres de la Junta de l'Associació Esportiva de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre (AECMTE), entitat que aplega els clubs i entitats que organitzen tots dos circuits. Amb uns breus parlaments de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i del president de l'AECMTE, Jordi Bort. Piñol, com amfitrió, va donar la benvinguda a Móra d'Ebre a tots els assistents alhora que va destacar la importància que té per als municipis l'organització de les curses. Per la seva banda, Bort, va reflexionar sobre els 10 anys de Circuit, reconeixent la gran tasca dels organitzadors i curses que han anat entrant i sortint del Circuit en aquesta dècada. Tot seguit, abans de començar l'entrega de premis, es va llegir el manifest del món de l'esport contra la violència de gènere, just el dia abans de la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

 

Entrega de premis del 2n Circuit Canicross 2016-2017

Tot seguit va començar l'entrega de guardons als guanyadors de les diferents categories del 2n Circuit Canicross Terres de l'Ebre, que ha comptat amb 5 proves que van començar el novembre de 2016 a Masdenverge, el va seguir, ja al 2017, el canicròs de Campredó al gener; al febrer els canicrossers es van trobar al Poble Nou del Delta, i al mes de març es van disputar les dues darreres proves a La Ràpita i Amposta. El podi final absolut femení han estat format per Tere Isierte (A 4 Pelat) seguida per Roser Bel i Carme Torta (Desakato - Club Fondistes Rapitencs), en homes el guanyador absolut ha estat Joan Lluís Fernández (UltraRunners-Profisio) acompanyat al podi per Juanma Martínez (UltraRunners) i Javier Alonso.

 

Quatre reconeixements

Abans de començar l'entrega de premis del Circuit de curses per muntanya del 2017, es va fer un reconeixement a persones que han destacat durant l'any per la reva relació amb les curses per muntanya. Enguany les mencions van ser Ragna Debats, holandesa afincada a Xerta. Debats, membre del CM La Cameta Coixa de Miravet, es va iniciar al món del trailrunning a les Terres de l'Ebre i, des de que el 2010 va guanyar el circuit ebrenc la seva progressió ha estat espectacular fins arribar a competir a nivell internacional, concretament al 2017 ha quedat guanyat l'Ultra SkyRunners World Series, segona a l'Extreme SkyRunners World Series, tercera a l'SkyRunners World Series i quarta a l'ultramarató de Transvulcania.
També va rebre una menció especial va ser Ramon Ferrer “Monrasin” per la seva gran tasca de difusió de les curses per muntanya a través del seu blog «Corriendo por la sierra».
El tercer reconeixement va ser per a Enric Colomé, organitzador de la Cursa del Llop i un dels primers en creure en l'agrupació de les curses per muntanya a les Terres de l'Ebre, embrió de l'actual Circuit.
El darrer en rebre una menció especial va ser Felip Adell, corredor per muntanya del CEU Ulldecona - SudActiu i co-organitzador de la cursa de l'Airosa de Mas de Barberans, que l'estiu passat, durant una cursa al Pirineu, va patir un greu problema de salut del que ja se n'ha sortit.

Guanyadors del 10è Circuit de curses per muntanya Terres de l'Ebre 2017

Respecte al 2016, la temporada 2017 va presentar-se amb la reducció del nombre de curses, passant de les 21 a 16 proves, tot i que la suspensió de les curses de Mas de Baberans i d'Horta de Sant Joan, el 10è Circuit ha quedat amb 14 curses, finalitzant abans d'hora amb la Cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre. L'entrega de premis als guanyadors de les diferents categories del 10è Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, va començar pels més menuts acabant amb els absoluts. Així els guanyadors cadets han estat Aida Accensi (Atletisme Terres de l'Ebre) i Eric Lletí (Montbike Amposta); en júnior la victòria final ha estat per a Carme Folqué (AE Fent Sendera de Benifallet) i Jaume Espuis (AE Cara Nord); els guanyadors de la categoria sub-23 han estat Heura Piñol (AE La Picossa) i Marc Curto (UE Campredó), passant als sènior han finalitzat en primera posició Georgina Oliver (Atletisme Terres de l'Ebre) i Christian Pellicer (Montbike Amposta); en veterà els guanyadors han estat Cristina Valls i Víctor Mestre (Atletisme Terres de l'Ebre) i la categoria màster l'han guanyat Trish Mellor (Trailruning Cabra Feixet) i Joan Curto (AE El Senderó de Riudecols).
Per finalitzar amb els podis, només quedaven rebre el trofeu els guanyadors absoluts; en dones, la guanyadora del Circuit del 2017 ha estat l'Eva Cristina Llobat (Montbike Amposta), seguida per Sandra Burgués (Borges Trail - AAEET) i Paula Espinach (Maestrazgo - Escuder Tèxtil). En homes el guanyador del Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre del 2017 ha estat Lluisma Mas (Montbike Amposta), en segona posició ha quedat Vicent Herrera (Queral Trail - CEE La Foradada) i el tercer ha estat Pau Vila (Borges Trail - AAEET).

Com cada any, des del Circuit també es van entregar trofeus als corredors que han finalitzat totes les curses del 2017. Joan Ramon Balada (Montbike - Queral Trail – Aldepau Sports), Josep Maria Brull (Grup 14), Sam Campanero (CE Xerta), Eva Cristina Llobat (Montbike), Lluisma Mas (Montbike) i Georgina Oliver (Atletisme Terres de l'Ebre) han estat els 6 corredors i corredores que han finalitzat totes les curses d'enguany. Tot seguit també han rebut trofeu els clubs amb més puntuació acumulada en totes les curses. El guanyador ha estat el Club BTT Montbike d'Amposta, el segon el Borges Trail - Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'Escola de Treball, i el tercer el Centre Excursionista La Forada de Sant Carles de la Ràpita.

TEXT I FOTO: www.ebreactiu.cat

 

 


Compartir a les xarxes socials


Comentaris

Has d'estar connectat per poder comentar les notícies
De moment ningú ha comentat aquesta notícia
[[comment.user.firstname]] [[comment.user.lastname]]

[[comment.user.firstname]] [[comment.user.lastname]] [[comment.created_at | date:"dd/MM/yyyy 'a les' HH:mm"]]

[[comment.comment]]

Categories

Facebook