8ª PUJADA A LA FORADADA, MEMORIAL "JOAN ALOY"

Va dominar la cursa el corredor Lhoussain Abaghad, de la UEC Tortosa, amb un temps de 1:45:25. El segon lloc se'l va emportar Mustapha Basiyd, del mateix club, amb un temps de 1:48:01.

Marta Paulino, del Club BTT Montbike es va imposar amb un temps de 2:15:31 a la segona classificada, Edurne Zazpe (independent), que va arribar a meta amb 2:16:54.

El recorregut de la cursa, de 20'5 km i 950 m de desnivell positiu, va transcórrer per punts destacats de la Serra de Montsià: el Barranc del Solito, la Cova del Tendo, a la Mola del Margalló, els Quatre Mollons, el Mas de Mata-Redona, l 'Avenc del Revolcador, Font de les Fontanelles, la Carrasca de Joan Aloy, Lo Portell i el cim de la Foradada (684m), que dóna nom a la cursa. Des d'aquest punt els corredors van gaudir de vistes espectaculars del Delta, la punta de la Banya i la badia dels Alfacs.

Ja de baixada, els corredors van passar per les Faixes Llargues i La Rueda, amb trams molts corredors fins arribar a la Font del Burgar. Travessant una tartera van arribar a la Cova del LLop fins entrar a la zona dels Quatre Camins. Del Pantà de la Ferradura a l'encreuament del Barranc dels Coloms fins arribar a l'Àrea Recreativa de la Mundana, baixant pel Barranc del Solito, fins entrar ja a la línia de meta, després de creuar la N-340 pel túnel.

En paral·lel, també es va fer la Cursa Cadet i la Marxa, on 75 participants van compartir recorregut de 12 km i un desnivell positiu de 500 mt.

Per a incentivar l'esport entre els més menuts, el Centre Excursionista La Foradada van organitzar la cursa infantil amb tres modalitats: una de 3km (de 13 a 15 anys), una d'1'2 km (de 10 a 12 anys) i la mini (fins a 5 anys).