Canicrós i cursa per muntanya de Les 2 Torres de Campredó

L'Associació Campredó Esport va organitzar, el mateix matí, el seu desè canicròs i la vuitena cursa de muntanya, tornant als seus orígens en un recorregut que passava per les dues torres que donen nom a les proves, concretament la Torre de Campredó i La Llotja, sortint, com anys enrere, des del nucli urbà de Font de Quinto.

Tot i ser el primer canicròs del 2017 es va tractar de la segona prova del Circuit ebrenc ja que aquest va a cavall entre dos anys, ja que la primera prova va ser la de Masdenverge del passat mes de novembre. La cursa per muntanya si que era la primera del Circuit de les Terres de l'Ebre tot i que, amb els canvis al Circuit, enguany la de Campredó no és puntuable; la primera que donarà punts a corredors i corredores serà la cursa del Pastisset de Benifallet, del 22 de gener.

El matí començava força fred, amb una temperatura de 0° a les 8 del matí. Les baixes temperatures van continuar tot el matí sobretot en zones fondes i obagues on el gebre encara estava present passades les 11 del matí.

A tres quarts de 9, després que els gossos passessin l'obligatòria revisió veterinària, es donava la sortida al 10è Canicròs de Campredó. 33 corredors amb les seves mascotes començaven per un tram de 2 km per pista fins a la torre de Campredó, des d'on van anar enllaçant trams de sender i pista amb molts puja-baixa que van posar a prova a corredors i gossos, passant pel punt més alt de la serra de les Veles, l'ermita de Solicrú i, entre finques de tarongers, van arribar a la línia d'arribada a la vora de les antigues escoles de Font de Quinto. El primer en finalitzar els 9 km i 130 metres de ens nivell positiu va ser Dani Pelegrín del Paleo Delta amb un temps de 39'44”, en segona posició va entrar Joan Lluís Fernández del Club BTT MontBike d'Amposta (40'46”) i el tercer va ser Cristian Queral de l'Orinoco d'Alcanyís (40'51”). En dones la guanyadora va ser Tere Isierte amb 52'30”, seguida per Mª Rosa Bel (56'06”) i Estel Lerín del CE Alliberadrenalina (59'56”).

Pel que fa a la cursa per muntanya, que va comptar amb 59 participants, va començar a les 9 en punt, compartint trajecte amb el canicròs fins al Km 8, des d'on es va seguir per la zona de Sant Nofre, el barranc de l'Espluga per arribar a la zona dels Argilers on s'hi feia una volta per la zona de Rocacorba per a tornar pel barranc de l'Espluga i emprendre el darrers 3 quilòmetres per entrar a Font de Quinto pel mas de la Missa. Al capdavant de la cursa van anar junts en tot moment Youssef Abaghad i Albert Giné, que van disputar-se el primer lloc a l'esprint a la mateixa línia d'arribada. Així el guanyador va ser el tortosí Youssef Abaghad (Team Firehawk - UEC Tortosa) que va completar els 16 Km i 260 metres de desnivell positiu amb un temps de 1:32:15, seguit, a només 1 segon, d'Albert Giné del Trail Roquetes; en tercer lloc va creuar l'arc d'arribada va ser el corredor local Marc Curto (UEC Tortosa) amb 1:36:10. En dones la guanyadora va ser la morenca Heura Pinyol de l'AE La Picossa (1:58:44), seguida per Montse Farnós (2:05:06) i Laura Jiménez del Paleo Delta (2:06:28).

Aprofitant el recorregut del canicròs i la cursa cadet també es va fer una marxa popular que va comptar amb 73 participants.

Les properes cites del Circuit seran el 22 de gener a Benifallet, amb la 8a edició de la cursa per muntanya de Lo Pastisset, aquesta serà la primera cursa puntuable del 2017, i el canicròs del Poble Nou, que es disputarà l'11 de febrer.